Skapa maximal mysfaktor på uteplatsen

På sommaren är uteplatsen hemmets hjärta för de allra flesta svenskar, vare sig den används för att fånga solens strålar, blir favoritplatsen för att umgås eller där ni äter middag. Med andra ord är detta ett ställe att ge lite mer kärlek till, även om det bara används under sommarmånaderna.

Kaffeplats, kvällshäng eller middagsplats?

Innan inköpet av möbler bör du först fundera på vad just din uteplats ska användas till. Storleken på uteplatsen spelar såklart stor roll här, då du kanske inte får plats med allt du önskar.

Har du en stor uteplats bör du också tänka på hur solen ligger, så du lättare kan anpassa placeringen. Till morgonkaffet vill man gärna få solens första strålar på sig, medan man på kvällen gärna får lite värme från solen innan den går ner.

https://www.inredningsshoppen.se/utemobler kan du hitta snygga utemöbler från olika varumärken.

Ljus

Ljus är det absolut lättaste sättet att skapa en riktig myskänsla. Det finns mängder av olika varianter. Du kan skapa mysiga gångar med hjälp av markbelysning. Genom att hänga upp ljusslingor över den sociala platsen skapas den optimala mysfaktorn samtidigt som ni får behagligt ljus. Samtidigt som väggbelysning är lite av ett måste för att lysa upp hela baksidan av huset. Få inspiration hos inredningsshoppen som erbjuder lite från alla kategorier.

Ljusslingor på vintern

Välj gärna ljusslingor som även tål kyla. Då slipper ni ta ner dessa under vintern. Dessutom älskar vi att inreda med just ljusslingor i samband med juldekorationerna.

Kuddar och filtar

Dynor till stolar är ett givet måste. Något vi ofta glömmer bort däremot är att du skapar en helt annan känsla på uteplatsen bara genom att inreda som vi gör inomhus. Köp till kuddar att fylla upp soffan med, ha en korg med filtar ni enkelt kan plocka fram när det börjar bli kyligt samt ta fram tända ljus. Dessa små knep gör exakt samma underverk som det gör inomhus; en soffa i vardagsrummet ser genast mer stel ut när man plockar bort kuddarna.

Se till att förvara dessa på ett skyddat ställe när uteplatsen inte används. Många kuddar finns i material som tål väta, men genom att plocka bort detta slipper ni tvätta lika ofta. Ett förråd eller en dynlåda är att rekommendera.

Via länk här kan du få ytterligare fem tips från Åhlens designchef på hur du ska tänka inför inredningen av uteplatsen.

Växter

Sist men inte minst är växter och blommor något varje uteplats behöver, vare sig det är på en liten balkong eller en stor altan. Här kan du välja allt ifrån klätterväxter som kan klättra sig upp på husfasaden eller på en spalje, blommor i krukor eller ringa in tomten med buskar. Låter du blommorna och växterna stå under himmel så hjälper även naturen till med vattningen.

Varför inte testa på att odla lite själv på tomten? Detta skapar inte bara en skön grön atmosfär, utan ger er även egenodlade grönsaker. Exempelvis tomater är en planta som ryms i en vanlig krukväxt till en början.