Elbil för den aktiva semestern?
Går det att kombinera semester med elbil eller är det bara ett stort problem med att de behöver laddas i tid och otid? Nu för tiden så går utvecklingen på elbilarna snabbare och snabbare och det som förr var ett problem med långsamma laddningar är på många sätt ett minne blott då det nu finns bilar som kan laddas på under två timmar. Det är perfekt för att stanna för en bit mat eller sträcka på benen.
Många drar sig kanske för att köra långt med en elbil i tron om att det ska vara svårt att hitta laddplatser och att behöva stanna hela tiden. Men antalet laddplatser i Sverige exploderar och blir bara fler och fler. En enkel sökning på Google hjälper dig att hitta alla dessa laddplatser. Vid längre sträckor så kommer ni att röra er längs de stora vägarna i Sverige och då kommer det aldrig vara ett problem att hitta laddplats. Perfekt att kombinera för att äta och ladda både dina och bilens batterier.
Fler och fler väljer elbilen och det är lätt att förstå varför. Den är skonsam för miljön, vilket vi alla behöver ta ansvar för och att hälla i fossila bränslen i sin tank känns mer och mer omodernt. Från att ha varit uteslutande något som bara gick att använda i städerna tar sig nu elbilarna ut på de stora vägarna och de långa sträckorna. Alla stora bilmärken förstår att de måste satsa på el i framtiden då detta är vad konsumenterna efterfrågar.
En modell som Renault Zoe wayke.se laddar upp till 80 % på bara en timme med en snabbladdare. Det tar dig senare runt 300 kilometer och detta utan att påverka miljön eller plånboken nämnvärt. Så det går att ta elbilen även upp till vandringen eller skidsemestern i norra delarna av Sverige. Du behöver inte stanna i staden, du behöver bara planera din färd lite mer. Men när resan är målet så kommer det ge dig tid till att se saker du annars bara hade susat förbi. Varför inte stanna i en stad du aldrig besökt förr för att strosa runt på för dig nya gator? Kör du till exempel Stockholm-Malmö räcker det att stanna en gång och pausa, varför inte i Jönköping längs med Vättern?
Tidningen Vi bilägare har testat Renault Zoe och skriver att den nya längre räckvidden helt klart är ett stort plus i kanten för modellen. Även ljudisoleringen är i topp, vilket kommer göra att du nästan inte kommer att höra bilen när du drar runt på de svenska vägarna. Den är dessutom otroligt snygg.
Det som är viktigt att tänka på vid val av elbil är framförallt sträckan och hur snabbt bilen laddas. På så sätt kommer du inte behöva planera in övernattningar för att komma fram. Frågan huruvida bilarna kommer drivas på el i framtiden är inte en fråga om “om” utan “när”, så var med på tåget redan nu och se till att nästa bil du införskaffar dig är en elbil.