Aktiv semester i Stockholm

Om du vill ha en aktiv semester är Stockholm ett bra val, där finns mycket att göra och se. Med din mobil kan du både ta fina bilder och googla på trevliga aktiviteter att besöka. Glöm bara inte att skaffa ett Iphone 12 pro skal om du inte redan har ett. Mobilen kan ramla ner på gatan, spricka eller gå sönder. Det är viktigt att skydda glaset som kan spricka även vid lättare fall. Om du och din familj bor på ett hotell mitt i centrala Stockholm är det bra att göra upp en plan utifrån hotellets läge och besöka det som ligger närmast och sedan fortsätta mot Djurgården, där Skansen och Gröna Lund finns. När du googlar kan flera roliga museer komma upp så har man barn kan man spana in dessa tips, det är ju viktigt att även barnen får en rolig semester.

Trevliga ställen att besöka

Längs med vägen till Djurgården finns det museer som både passar barn och vuxna, och det finns lekparker att stanna till vid när de minsta barnen vill leka av sig. Längs med Strandvägen finns det mysiga kaféer och glasskiosker med uteserveringar och dessa brukar vara omtyckta även av barn som annars kan bli otåliga efter att vandrat ett tag. Från uteserveringarna kan du bland annat se båtar och troligtvis vill barnen åka på en tur med båt i Stockholms skärgård eller under Gamla stans broar. Om vädret är soligt är det en underbar upplevelse att se alla kobbar och skär som finns i Stockholms skärgård. Det finns även båtar som stannar till på vissa öar, där du och din familj kan vandra omkring under dagen för att sedan ta båten tillbaka på kvällen.

Skansen och Gröna Lund

Givetvis måste du besöka Skansen och Gröna Lund om du besöker Stockholm. På Skansen finns massor av djur att titta på, det finns trevliga restauranger som erbjuder god mat, eller om du och din familj hellre vill ha våfflor med sylt och grädde, så finns det små hus där det tillagas. För de som vill besöka gamla hus finns även det att se och gå in i, då får barnen se hur familjer bodde förr i tiden och det brukar vara uppskattat. Efter Skansen måste Gröna Lund besökas, det gamla mysiga nöjesfältet ligger på gångavstånd från Skansen. Där finns massor med attraktioner att åka, både för mindre barn och för de större som vågar åka lite läskigare attraktioner. Ibland är det underhållning av kända artister, har du tur kanske din eller dina barns favoritartist uppträder just den kvällen när du och din familj är där.

Spännande vandringar

Vissa kvällar finns det spännande guidade vandringar att gå i Stockholm. Du hittar det som är intressant för dig och din familj på Google som du givetvis har på din mobil. En spännande vandring är spökvandringen i Gamla stan, där guiden berättar kusliga berättelser om vad som har hänt på de platser vandringen sker.